Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Τι να κάνω σε περίπτωση που υπάρχει υπερσύνδεση;

Σε ορισμένες διαφάνειες φαίνονται κάποιες λέξεις ή φράσεις που είναι υπογραμμισμένες. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αν ο κέρσορας "ακουμπήσει" αυτή τη λέξη ή φράση και γίνει "κλικ" επάνω τους, θα γίνει σύνδεση με προσομοίωση ή video που (κατά τη γνώμη μου) βοηθάει στην καλύτερη και πληρέστερη προσέγγιση του θέματος.
Οι περισσότερες από αυτές τις υπερσυνδέσεις παραπέμπουν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και για τον χρήστη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην παρουσίασή τους, αρκεί βέβαια να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο.
Κάποιες άλλες υπερσυνδέσεις παραπέμπουν σε σημεία του δικού μου υπολογιστή και γι' αυτό ο χρήστης δεν θα μπορεί να κάνει αυτή την υπερσύνδεση.
Για το ξεπέρασμα του προβλήματος, έχω ανεβάσει στο e-snips αυτά τα αρχεία.
Έτσι, σε κάθε παρουσίαση powerpoint, εφόσον υπάρχουν τέτοιες υπερσυνδέσεις, εμφανίζεται το όνομα της υπερσύνδεσης, όπως είναι γραμμένη στη διαφάνεια και ακολουθεί η διεύθυνση όπου έχει αναρτηθεί.
Ο χρήστης χρειάζεται να καταργήσει την υπάρχουσα υπερσύνδεση και να δημιουργήσει καινούρια με τη διεύθυνση που δίνεται ή ακόμα καλύτερα με την θέση στον υπολογιστή του, όπου θα αποθηκεύσει το σχετικό αρχείο. Βέβαια, στη δεύτερη περίπτωση, αν η παρουσίαση αυτού του powerpoint γίνει με άλλο υπολογιστή, θα χρειαστεί να γίνει και πάλι υπερσύνδεση με τα σημεία του νέου υπολογιστή, όπου θα αποθηκευτούν αυτά τα αρχεία!
Για όποια περίπτωση υπερσύνδεσης δεν δίνεται σχετική διεύθυνση, σημαίνει ότι η σύνδεση είναι με ιστοσελίδα του διαδικτύου και γι αυτό δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον ενέργεια από τη μεριά του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου