Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίαση από τον Κώστα Καμπούρη

Την περασμένη Πέμπτη, στα πλαίσια των Πειραματικών... απογευμάτων είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο εργαστήριό μας τον καλό φίλο και συνάδελφο φυσικό Κώστα Καμπούρη, υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Χαλανδρίου. Ο Κώστας ήταν ο πρώτος συνάδελφος που άνοιγε ένα νέο κύκλο στα Πειραματικά... απογεύματα, με τον εισηγητή του πειράματος και υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του να προέρχεται έξω από το σχολείο μας. Έτσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τις οδηγίες ενός έμπειρου πειραματικού συναδέλφου και να γνωρίσουν έναν πιθανά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του πειράματος.
Το θέμα που εισηγήθηκε ο Κώστας ήταν για την "Ελεύθερη πτώση".

Οι 16 μαθητές(-τριες) είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν σε χαρτοταινία ηλεκτρικού χρονομετρητή την πτώση ενός βαριδιού. Στη συνέχεια, με βάση φύλλο εργασίας, μέτρησαν αποστάσεις,υπολόγισαν ταχύτητες, έκαναν γραφική παράσταση και υπολόγισαν την επιτάχυνση της βαρύτητας.
Οι μετρήσεις που καταγράφηκαν από τις ομάδες, έδωσαν την ευκαιρία για μια πολύ γόνιμη κουβέντα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της πτώσης των σωμάτων στη Σελήνη και στη Γη (με και χωρίς ατμόσφαιρα), μέσα από το πρόγραμμα Μ.Α.Θ.Η.Μ.Α.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν δραστήρια δίνοντας ώριμες απαντήσεις και ξακαθαρίζοντας απορίες που τους γεννήθηκαν μέσα από την παρουσίαση.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσω και πάλι τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά σ' αυτή τη δραστηριότητα και τον Κώστα Καμπούρη που συμπαραστάθηκε σ' αυτή την πρωτοβουλία, αμέσως μόλις του ζητήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου