Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα Πειραματικά... Απογεύματα είναι πάλι εδώ!

Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 2011, όταν, στο 1ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου, ξεκίνησα  τις συναντήσεις κάθε Πέμπτη απόγευμα με μαθητές της τότε Α' Λυκείου, για να κάνουμε πειράματα κυρίως Φυσικής, αλλά και Χημείας, Βιολογίας.
Σήμερα, 2 χρόνια μετά, με τα παιδιά της καινούριας Α' Λυκείου ξεκινήσαμε μια παρόμοια δραστηριότητα. Η συμμετοχή όλων μας είναι εθελοντική. Όπως συνηθίζω να λέω, το κάνουμε γιατί μας αρέσει, για "το κέφι μας".
Πάλι κάθε Πέμπτη, μετά τη λήξη του κανονικού σχολικού προγράμματος, θα συναντιόμαστε με την Αναστασία, τη Γεωργία, τη Μυρτώ, το Βασίλη, τη Βασιλική, το Γιώργο, τη Θάλεια, τον Αντώνη, την Αλεξάνδρα, τον Αλέξανδρο, τη Μαρία, την Αθανασία, το Χρήστο ίσως και τον Γιάννη, που τον περιμένουμε στη δεύτερη συνάντηση.  
Στην πρώτη συνάντηση ήταν μαζί μας και ο συνδιοργανωτής αυτής της πρωτοβουλίας σ. Γαβριήλ Χατζημιχαήλ, Χημικός. 
Σήμερα, αφού γνωριστήκαμε (φέτος δεν κάνω μάθημα στην Α' Λυκείου), είδαμε με τι πρόκειται να ασχοληθούμε στη διάρκεια αυτού του προγράμματος. Στη συνέχεια, επέμεινα  ιδιαίτερα στο ζήτημα της συμπεριφοράς, της στάσης που χρειάζεται να δείχνει καθένας μας στο χώρο του εργαστηρίου, στην "εργαστηριακή κουλτούρα" μας, όπως συνηθίζω να λέω.
Η μέρα μας τελείωσε ασχολούμενοι με "γραφικές παραστάσεις" και μερικά συμπεράσματα που μπορούμε να βγάζουμε από τη μελέτη τους.
Καλή συνέχεια παιδιά, σας ευχαριστώ για τη χαρά αυτής της συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου