Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκδήλωση τιμής για τον Φυσικό Γεώργιο Βρέτταρο στο 1ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου.

    Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ανθρώπους της εκπαίδευσης, που ήρθαν να τιμήσουν έναν άξιο και ανιδιοτελή εκπαιδευτικό, τον Φυσικό Γεώργιο Βρέτταρο, που δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή, το 1985. 
    Ο Γ. Βρέτταρος υπηρέτησε για μικρό χρονικό διάστημα στο σχολείο μας (τότε 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου), το 1976-77. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας του στην Ελλάδα το πέρασε στο Κέντρο Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας (Κ.Ε.Μ.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας. Εκεί τον γνώρισαν οι περισσότεροι συνάδελφοι, καθηγητές και δάσκαλοι, ως επιμορφωτή τους στην πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.   
   Εκεί τον γνώρισε το 1973 ο Φυσικός Κων/νος Κολόκας, καλεσμένος σήμερα στην εκδήλωσή μας να μιλήσει γι' αυτόν. Μόνο που ο κ. Κολόκας επιπλέον συνυπηρέτησε μαζί του στο 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, οπότε είχε την ευκαιρία να μας μιλήσει, όχι μόνον για την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, αλλά και για τον Γ. Βρέτταρο, ως άνθρωπο. 
   Όλα αυτά έγιναν παρουσία των παιδιών του Γ. Βρέτταρου, Ιωάννη και Αθανασίας, με αφορμή το στήσιμο στον ισόγειο χώρο του σχολείου μιας μόνιμης έκθεσης παλαιών οργάνων και συσκευών των Φυσικών Επιστημών που υπήρχαν στο σχολείο μας.
    Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου αποφάσισε να αφιερώσει την έκθεση στη μνήμη του Γ. Βρέτταρου με την παρακάτω ανακοίνωση. 

Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου αφιερώνει την Έκθεση παλαιών οργάνων Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, στο 
Γεώργιο  Βρέτταρο,    Γυμνασιάρχη  
καθηγητή Φυσικής στο 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου την περίοδο 1976 - 77, ως ένδειξη τιμής για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο χώρο της Εκπαίδευσης.   
                       
      Ακόμη σήμερα, με αφορμή τη λήξη των συναντήσεων στα "Πειραματικά Απογεύματα", δώσαμε στα παιδιά της Α' Λυκείου που συμμετείχαν σ' αυτά τα αναμνηστικά διπλώματά τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καλεσμένου μας κ. Γ. Βεκίνη, ερευνητή στο Ινστιτούτο Προηγμένων Υλικών, Φυσικοχημικών Διεργασιών, Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.  ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ με θέμα το ερευνητικό έργο στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει αναρτημένη η παρουσίαση του κ. Βεκίνη.
http://eclass.sch.gr/modules/document/file.php/EL348213/NCSRD-Presentation-general-gr-short.ppt
Ελπίζω τέτοιες θετικές ενέργειες να εμφανίζονται συχνά στα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου