Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σαν σήμερα...2011 πέθανε ο Steve Jobs.



Ο Steven Paul Jobs ήταν ένας Αμερικανός εφευρέτης και επιχειρηματίας ο οποίος, το 1976, συν-ίδρυσε την Apple Inc με τον Steve Wozniak για την κατασκευή προσωπικών υπολογιστών. 
Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ, στις 24 Φεβρουαρίου 1955 και πέθανε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ, στις 5 Οκτωβρίου 2011 από καρκίνο στο πάγκρεας.
Από την αρχή μετείχε σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας Apple, από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μέχρι την εμπορία των νέων συσκευών και εφαρμογών. 
Έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είχε κατοχυρώσει 338 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ως εφευρέτης ή συν-εφευρέτης, όχι μόνο για εφαρμογές σε υπολογιστές, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και διεπαφές χρήστη, αλλά και μια σειρά άλλων ανακαλύψεων σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. 
Ο Steve Jobs "ήταν ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής".
Το 2015 γυρίστηκε ταινία για τη ζωή του "Steve Jobs" σε σκηνοθεσία Danny Boyle.
Ένα pdf (από το σ. Γ. Φασουλόπουλο) που περιέχει 3 κεφάλαια της βιογραφίας του Steve Jobs, στις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου